De vereniging

De vereniging

Binnen de muziekvereniging kennen we bij Amuzant verschillende verenigingsonderdelen te weten:

Het harmonieorkest (A-orkest)

Het A-orkest bestaat uit zo’n 35 muzikanten en staat sinds september 2015 onder leiding van Willy Beudel. Elke donderdagavond van 19.15 tot 21.30 uur wordt er gereperteerd.

Het B-orkest

Het B-orkest bestaat uit muzikanten die sinds een jaar les hebben. Spelen in dit orkest is een goede gelegenheid om leren muziek te maken samen met anderen. Door een diversiteit aan instrumenten in het B-orkest leren leerlingen de rol van hun instrument in een orkest. Tevens biedt dit orkest een goede voorbereiding op het A-orkest, waarnaar de leerlingen uiteindelijk zullen doorstromen.

Het B-orkest repeteert iedere donderdagavond van 18.30 tot 19.15 uur.

De slagwerkgroep

De drumband staat onder leiding van Gerrit Kelder en repeteert iedere vrijdag van 18.00 tot 18.45. Leerlingen die zo’n één tot anderhalf jaar lang drumles hebben, kunnen bij de slagwerkgroep spelen. Hier maken ze kennis met de verschillende aspecten en de verschillende instrumenten die horen bij het slagwerk. Drummers kunnen in zowel de beide orkesten als in de drumband spelen.

Kunst(s)Tof

Het orkest waarin de kinderen (groep 5 en 6) spelen die muzieklessen volgen op de basisschool. Het orkest bestaat uit kunststofinstrumenten zoals dwarsfluiten, clarineo´s, trompetten en trombones. Dit wordt afgewisseld/aangevuld met boonwackers en ander slagwerk.

Jamsessies

Over Amuzant

Muziekvereniging Amuzant is opgericht in oktober 1984 en sindsdien hét adres voor muziekeducatie in Hengevelde en omgeving. Naast muzieklessen door gediplomeerde muziekdocenten, staat bij Amuzant gezamelijk muziek maken in het middelpunt. Dit is mogelijk in het B-orkest en het A-orkest. Met verschillende muzikale activiteiten die door het jaar heen georganiseerd worden draagt Amuzant bij aan een muzikaal Hengevelde en biedt daarmee jong en oud de mogelijkheid om kennis te maken met het spelen van een instrument.

Amuzant

Secretariaat: